Në Shkup u nënshkrua sot kontrata për blerjen e katër lokomotivave elektrike nga kompania kineze CPCC Xhuxhou. Ky është projekti i dytë që realizohet nga qeveria dhe kompania Xhuxhou, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Investimi kap shifrën prej 8 milionë euro dhe sigurohet me fonde nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, ndërkaq realizohet në kuadër të projektit të përmirësimit të parkut të trenave.