Eurodeputeti i BE-së për Maqedoninë, Eduard Kukan, në një intervistë për European ëestern Balkans ka thënë se pret ndryshim të kursit të politikës në Maqedoni, shkruan Telegrafi Maqedoni.

”Në Maqedoni dhe Shqipëri ka krizë serioze politike. Në Mal të Zi dhe Kosovë, për shembull, lufta bëhet me bojkotim të punës së Kuvendit. Ky është trend rajonal si duket ju pëlqen vendeve që kanë pengesa në zhvillimin e demokracisë dhe është joproduktiv. Pres që në Maqedoni mbi të gjitha të ketë ndryshim të kursit të veprimit. Mbi të gjitha, ky është kusht i kriterit të Kopenhagës.” ka deklaruar Eduard Kukan.