“Populli kurd ka vuajtur kohë të gjatë dhe ky është populli më i madh që nuk ka shtet. Askush nuk ka të drejtë t’ju mohojë atyre të jenë lirë dhe në paqe dhe solidaritet me të tjerët. Komuniteti ndërkombëtar duhet të mbrojë principet për përcaktimin e tyre të lirë”, ka thënë ai. /Telegrafi/